4. zóna Hálószoba

A 4. zóna (hálószoba) mini-lomtalantása

15 perces vekker, és indulhat a következő gyorsszórás: nézd át a zoknis-bugyis fiókot, és a lyukas, ronda, kinyúlt-kifakult-beszürkült cuccokat dobd ki. Próbálj fel egy-kettő (nem több, mert lejár az órád!) régen nem hordott ruhát, nadrágot, és ha túl nagy vagy “sosemfogyokbele” kicsi, akkor válj meg tőle (ha szép, Vatera, ha nem olyan szép, jótékonyság).

  • Ajtó & villanykapcsoló letörlése
  • Ablakmosás
  • Póktalanítás
  • Portörlés – szekrény tetején is
  • Porszívózás – az ágy alatt is
  • Felmosás
  • Szekrényben a ruhák összehajtogatása
  • a reluxa portörlés
  • függönymosás
  • kisasztalok rendrakása
  • ágyneműcsere
  • Viráglocsolás
  • Amit pedig igazán meg szeretnék osztani, hogy az összes folyamat lezárásaként csináltam valami személyes kényeztetést is különféle illóolajok formájában. :) A bútorok textilfelületeit pedig tavasz illatú textilfrissítővel szórtam be.
    Nagyon feldobnak.
    Még keresnem kell valami edényt az ágy mellé, amibe levendulás olajat csepegtethetek.

http://www.urban-eve.hu/2011/03/21/4-zona-haloszoba/

4. zóna: hálószoba


Üdv a zónázás negyedik hetének első napján! Ezen a héten (március 21-25.) a hálószoba zónájában vagyunk.

Ha nem tudod, hogy mi az a zónázás, olvasd el a bevezető cikkemet! A zónázás összefoglaló oldalát (és a zónázással kapcsolatos cikkeim listáját) itt találod.

Mostantól kezdve a következő 5 napon az alábbi feladataid vannak:
1. Haladj a saját hálószobai zónalistádon!

Vedd elő a hálószobához tartozó teendőlistát, amit a mára adott házi feladat részeként megírtál, és a következő napokban szépen haladj rajtuk, akárcsak az előző három zónában. Továbbra is mérd stopperrel a különböző feladatokra szánt időt, hogy a következő hónapban már jobban tudd beosztani az idődet. A stopperezésről az első zónánál írtam bővebben, ha most csatlakoztál, kérlek, olvasd el!
2. Gyűjtsd a hálószobára vonatkozó ötleteket és inspirációkat!

Ismét készíts elő két újabb papírlapot, és ezekre jegyezd fel a javítandó, szerelendő ötleteket, és a későbbi beszerzendő újításokat, inspirációkat, amik a hálószobádat érintik. Új ágytakaró? Másik függöny? Kényelmes éjjeli szekrény? Új fogasok kellenek a szekrénybe? Térelválasztót szeretnél venni a fehérneműs-fiókhoz? Mindent írj le, ami eszedbe jut! A 2 papírlap bővebb használatáról szintén az első zónánál írtam. Hálószoba-inspirációs képeket az eddigiekhez hasonlóan a hét során teszek majd ki a blogra. :)
Házi feladat a hétvégére (március 26-27.)
Jegyezd fel a bevált ötleteket!

Ha végre megtalálod a legszuperebb megoldást valamelyik mocskos terület takarítására, írd fel a feladat mellé, hogy legközelebb ne húzd az időt újabb próbálkozásokkal. Ez a feladat főleg a fürdőszobában és a konyhában levő feladatokra érvényes, talán még frissen él az emlékeidben, hogy milyen megoldások születtek a különböző feladatokra. Azért is jó, ha leírod, hogy mivel takarítasz az egyes lépések során, mert ha például életed párja úgy dönt, hogy besegít (mert nem vagy otthon, beteg vagy, vagy egyszerűen mert rendes :)) nem kell kérdezgetnie, hogy “jó, de akkor mivel takarítsam le a hűtőt?”. Oda van írva. :)

http://www.urban-eve.hu/2011/03/24/lakberendezes-inspiracio-ejjeli-szekrenyek/

http://www.urban-eve.hu/2011/03/27/lakberendezes-inspiracio-haloszoba/

http://www.urban-eve.hu/2011/03/27/emlekezteto-hazi-feladatok-az-5-zonahoz/

Szerző: Adrimanka  2013.02.18. 08:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiscsillagnapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr505054713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása